Hyvinvointi rakentuu monista osista.

Hyvinvointi

Kangasalalaisen hyvinvointia ylläpitää ja edistää kokonaisuudet, joita kaupunki toimillaan päättää ja edistää. Tekemisen ytimessä tulee olla asukas. Hyvinvointi on oikeastaan nimittäjäna kaikille vaaliteemoilleni. Tärkeänä pidän kaupunkilaisen mahdollisuutta osallistua ja vaikuttaa.

Hyvinvointi. Hyvinvointivaltio. Kangasalan hyvinvointisuunnitelma. Laaja kokonaisuus, jossa huomioidaan kaikki. Periaatteessa meillä Kangasalla voidaan hyvin. Silti on aina kohennettavaa, ylläpidettävää ja uudelleenjärjesteltävää. Aika tuo uudet haasteet. Sote-uudistuksen myötä kuntiin jää hyvinvointipalvelut: elinympäristön kehittäminen, opetus-, kasvatus-, vapaa-aika- ja kulttuuripalvelut sekä Kangasalan elinvoimaisuuden edistäminen.

Yhteistyö seudullisesti sekä mahdollisesti maakuntaan ovat niitä, joihin tulee suuntautua. Yritykset ovat erittäin oleellinen osa hyvinvointia, koska työllisyys on hyvinvoinnin perusta. Hyvinvointiin liittyen haluan omalta osaltani edistää ja järkevöittää esimerkiksi kierrätyksen helpottamista kotitalouksilla. Näen tämän osana terveellistä asuinympäristöä.

Vapaa-ajan palveluissa on tapahtunut paljon uutta. Kirjastot meillä Kangasalla ovat tällä hetkellä kiitettävästi toimivia ja hyvin digiajan kehityksessä mukana. Kuluneen valtuustokauden hienona asiana nostan esille myös pyörillä liikkuvan nuorisotilan, Kyläkollin, missä itsekin olen saanut olla jokusen vuoron vapaaehtoisena. Liitän hyvinvointiin myös vapauden valita. Haluan pitää tämän yhtenä johtotähtenäni, jos olen edelleen mukana päättämässä.