Liutun uimarannan tulevaisuus ja kehittäminen

Julkaistu:

Kehitysvisioita

Liutun uimaranta Vatialassa on alueen asukkaiden ja hieman kauempaakin tulevien kesäkeidas ja olohuone. Perheen tai ystävien kanssa oleilu rannalla ja uiminen Kaukajärvessä kauniina kesäpäivänä on mitä miellyttävin virkistäytymisen muoto. Kuinka moni lapsi onkaan oppinut uimaan Liutun uimarannassa? Kuinka monella on ihania muistoja tästä paikasta?

Kangasalan kaupungin Lähiliikuntapaikkaohjelma 2018 – 2030 nimeää Liutun uimarannan yhdeksi kehittämisen kohteeksi palvelutasolle 2. Kriteereiden mukaan tämä tarkoittaa, että uimaranta on korkealuokkainen, siellä panostetaan vesi- ja rantalajeihin sekä – kuten tiedetään – uimarannalla on paljon käyttäjiä. Ohjelmassa todetaan lajikirjon suhteen esimerkiksi, että kenttiä on 1-2 ja liikunnallisia välineitä kaikenikäisille.

Todennäköisesti uusia käyttäjiä tulevien vuosien aikana saapuu Lamminrahkasta eli kehittymisnäkymät ja kehittämistarpeet on huomioitava lisääntyvänä käyttäjämääränä.

Liutun uimarannalle on suunnitelmassa hahmoteltu 40 000 euroa vuosille 2024-2026. Tarkoituksena on beach-volley -kentän rakentaminen ja ulkokuntoiluvälineiden lisääminen. Ohjelmassa ranta nähdään myös talvilajeille soveltuvaksi. Kuulostaa hyvältä. Toiveena olen kuullut puhetta, että myös Liuttuun saataisiin kaksi lentopallokenttää, koska suosio kesäaikaa on suuri ja vuoroa pelaamaan jopa jonotetaan. Onhan Kangasala menestyvä lentopallokaupunki!

Todennäköisesti uusia käyttäjiä tulevien vuosien aikana saapuu Lamminrahkasta eli kehittymisnäkymät ja kehittämistarpeet on huomioitava lisääntyvänä käyttäjämääränä. Toki myös Vatialaan rakennetaan jatkuvasti uutta. Kun on kuitenkin kyse niinkin suositusta paikasta kuin Liutun uimaranta, näkisin että huoltorakennuksen ja kioskin tulisi olla ajanmukaiset ja riittävänä lisänä uimarannan monipuolisiin valmiuksiin. Mikäli rakennus on siisti ja hyvin hoidettu, voi se ehkäistä tämän hetken ongelmaa eli ilkivaltaa, joka rakennukseen valitettavasti toisinaan kohdistuu. Liutun uimaranta tulee nähdä mahdollisuuksien hyvinvointikeskittymänä edelleen ympäri vuoden samalla tavalla kuin Vesaniemi.

Lisää julkaisuja

6.2.2022

Mitä nyt kuntapäättäjä?

Aluevaalit ovat ohi ja kaksi viikkoa tuloksia on sulateltu. Helmikuun aikana aluevaltuustot valmistautuvat 1.3.2022 käynnistyvään kauteensa neuvotellen paikkajaosta toimielimissä. Asiat

13.1.2022

Mielenterveys ei odota

Mielenterveys on osa kokonaisvaltaista hyvinvointia. Tai pahoinvointia silloin, kun mielessä on mustelmia ja ruhjeita. Mielenterveys on voimavara, joka auttaa meitä

4.1.2022

Palvelut ovat ihmistä varten – äänestä!

Sote -uudistuksen tarkoitus on edelleen monelle hämärän peitossa ja siksi varmasti on vaikea motivoida ihmisiä äänestämään. Perimmäinen tarkoitus on saada