Sorolanmontun suosio yllätti kaikki

Julkaistu:

Meillä Kangasalla on viime vuosien aikana toteutettu ilahduttavan paljon hyvinvointiin liittyviä luonnon ja liikunnan projekteja ja hankkeita. Erityisen paljon kiitosta yli kuntarajojenkin on saanut Sorolanmontun alueen kehittäminen kaupunkilaisten yhteiseksi liikunta- ja ajanviettopaikaksi. Syksyllä 2020 avatut Sorolamportaat vetävät liikkujia ruuhkaksi asti – joskin näin lumen vihdoinkin sataessa on hyvä muistaa varovaisuus, jotta ei liukastu. 

Lumi on tuonut odotetun riemun: mahdollisuuden hiihtämiseen ja laskemiseen. Jo lumetuskoneiden käynnistyttyä keräsi Sorolanmonttu talvea odottaneita ilahtuneita kaupunkilaisia vauvasta vaariin ihmettelemään ja puuhaamaan talven ihmemaahan. Aivan loistavaa että ulkoilu- ja urheilumahdollisuuden lisäksi alueella on myös nuotiopaikka, jossa voi nauttia eväitä. 

Odotamme varmasti kaikki innolla jatkosuunnitelmien toteutumista. Mutta ilo on tuonut mukanaan myös yhden merkittävän turvallisuushaasteen sen myötä, että ulkoilijoita tulee matkojenkin päästä. Pysäköinti Asemantien varrella on haasteellista autojonojen venyessä pitkiksikin. Näin autoille jää vain yksi kaista käyttöön, jota kautta joutuvat kaikki tien käyttäjät ohittamaan pysäköidyt autot. Moni on erittäin huolissaan liikenneturvallisuudesta ja siihen on todella aihetta. Suosio yllätti, mutta pysäköintialuetta laajennetaan vasta kesällä 2021. Siihen asti pysäköintiä on ohjattu opastetun Kyötikkälään ja Tursolan päiväkodin pihaan. Viikonloput ja loma-ajat tulevat tämän talven olemaan haasteellisia.

Toinen asia mihin tulee kiinnittää huomiota on ylipäätään opastus vastaavanlaisissa kohteissa. Kyötikkälän alueen, Sorolanmontun ja latujen sekä kävelyreittien ja ratsastusreittien käyttäjiltä on tullut toiveita kunnon opasteisiin.

Nyt taisi käydä niin, että suosio yllätti kaikki. Sinänsä pohjimmiltaan ehdottoman positiivinen asia. Lisää tällaista meille Kangasalle. 

Lisää julkaisuja

6.2.2022

Mitä nyt kuntapäättäjä?

Aluevaalit ovat ohi ja kaksi viikkoa tuloksia on sulateltu. Helmikuun aikana aluevaltuustot valmistautuvat 1.3.2022 käynnistyvään kauteensa neuvotellen paikkajaosta toimielimissä. Asiat

13.1.2022

Mielenterveys ei odota

Mielenterveys on osa kokonaisvaltaista hyvinvointia. Tai pahoinvointia silloin, kun mielessä on mustelmia ja ruhjeita. Mielenterveys on voimavara, joka auttaa meitä

4.1.2022

Palvelut ovat ihmistä varten – äänestä!

Sote -uudistuksen tarkoitus on edelleen monelle hämärän peitossa ja siksi varmasti on vaikea motivoida ihmisiä äänestämään. Perimmäinen tarkoitus on saada